Spiele

Hoe de camera op een Android-apparaat uit te schakelen?

Een van de essentiële smartphonefuncties voor veel gebruikers is de camera. Het stelt ons in staat om foto’s te maken van speciale momenten zonder zware apparatuur te dragen. Maar soms wil je misschien je camera uitzetten. Aangezien de Android Camera-app in het apparaat is ingebouwd, kunt u deze niet zomaar verwijderen.

Hoe de camera op een Android-apparaat uit te schakelen?

Als u wilt weten hoe u de camera op uw Android-apparaat kunt uitschakelen, bent u hier aan het juiste adres. In dit artikel geven we een gedetailleerde stapsgewijze handleiding voor het uitschakelen van uw camera. Bovendien vertellen we je hoe je de Camera-app van je vergrendelingsscherm verwijdert en het sluitergeluid uitschakelt.

Camera Android uitschakelen

In sommige gevallen wilt u misschien de Camera-app op uw Android-apparaat uitschakelen. U kunt het bijvoorbeeld doen om privacy- of veiligheidsredenen. Als u uw camera uitschakelt, kunnen indringers deze niet hacken.

Volg de onderstaande instructies om de Camera-app op je Android uit te schakelen:

 1. Ga naar Instellingen.
 2. Scroll naar beneden en tik op ‚Apps‘.
 3. Tik op ‚Camera‘.
 4. Druk op „Uitschakelen“. Als deze optie niet beschikbaar is, tikt u op ‚Machtigingen‘ en schakelt u de schakelknop naast ‚Camera‘.

Houd er rekening mee dat wanneer u de Camera-app uitschakelt, sommige functies mogelijk niet werken op uw apparaat.

Camera Android 12 . uitschakelen

Op het moment van schrijven van dit artikel was de Android 12 Beta-versie alleen beschikbaar voor sommige apparaten. Het biedt tal van nieuwe en opwindende functies voor alle gebruikers, en een daarvan is de mogelijkheid om de cameratoegang uit te schakelen via het menu Snelle instellingen. Dit menu verschijnt wanneer u vanaf de bovenkant van uw scherm naar beneden veegt.

Volg deze stappen om de camera op Android 12 uit te schakelen:

 1. Veeg omlaag vanaf de bovenkant van uw scherm.
 2. Veeg nogmaals naar beneden om alle opties weer te geven.
 3. Zoek „Cameratoegang“ tussen de opties en tik erop. Het pictogram moet donkergrijs worden, wat betekent dat het is geblokkeerd. Als u het opnieuw wilt inschakelen, tikt u er nogmaals op.

Camera uitschakelen voor individuele apps op Android

Als u de Camera-app volledig uitschakelt, kunt u enkele van de essentiële functies van uw apparaat kwijtraken. Om dit te voorkomen, kun je de camera-optie alleen voor specifieke apps uitschakelen. Hier is hoe het te doen:

 1. Open je menu en ga naar Instellingen.
 2. Druk op ‚Toepassingen‘.
 3. Zoek de app om de camera uit te schakelen en tik erop.
 4. Scroll naar beneden en tik op ‚Machtigingen‘.
 5. Zet de schakelknop naast ‚Camera‘.
 6. Herhaal dit proces voor elke app die je geen toegang wilt geven tot je camera.

Android-vergrendelingsscherm van camera uitschakelen

De Camera-app is te vinden op de meeste Android-vergrendelingsschermen, meestal in de rechterbenedenhoek. Velen vinden deze optie handig omdat je snel foto’s kunt maken zonder je scherm te ontgrendelen en de Camera-app te starten.

Sommige gebruikers genieten echter niet van deze optie. Omdat je namelijk toegang hebt tot de Camera-app wanneer je scherm is vergrendeld, kun je deze per ongeluk starten en foto’s maken terwijl je telefoon in je zak zit. Dit kan uw batterij leegtrekken en ruimte innemen. En als het sluitergeluid van de camera is ingeschakeld en uw geluid is ingeschakeld, kan iedereen het horen, wat het vooral onhandig maakt als u zich in een rustige omgeving bevindt.

Gelukkig kun je de Camera-app op elk moment van je vergrendelingsscherm verwijderen door de onderstaande stappen te volgen:

 1. Start je menu en ga naar instellingen.
 2. Druk op „Vergrendelscherm“.
 3. Scroll naar beneden en tik op ‚App-snelkoppelingen‘.
 4. Selecteer de snelkoppeling Camera.
 5. Schakel de schakelknop om de snelkoppeling uit te schakelen of selecteer een andere app die u in plaats daarvan wilt gebruiken.

Afhankelijk van de Android-versie die u gebruikt, kunnen de stappen er iets anders uitzien:

 1. Open je menu en ga naar instellingen.
 2. Tik op ‚Beveiliging en privacy‘.
 3. Selecteer ‚Schermvergrendeling‘.
 4. Kies ‚Snelkoppelingen op het vergrendelscherm‘.
 5. Druk op het camerapictogram en schakel de snelkoppeling uit of kies een andere app.

Android-geluid van camera uitschakelen

Elke Android-camera heeft een sluitergeluid. Het geluid is vergelijkbaar met dat van professionele camera’s en helpt je te weten dat je een foto hebt gemaakt, zelfs als je niet naar het scherm kijkt. Maar dit geluid kan soms vervelend zijn. Of misschien bevindt u zich in een museum, theater of een andere rustige omgeving waarin u het geluid van de camerasluiter niet wilt.

Gelukkig kun je bij alle Android-telefoons het camerageluid uitschakelen. De stappen zijn echter afhankelijk van uw model en Android-versie. We bespreken de stappen voor de meest populaire Android-apparaten.

Camerageluid uitschakelen op Stock Android

Stock Android, of pure Android, is de originele OS-versie die is uitgebracht door Google. Dit betekent dat de fabrikant geen enkele optie heeft gewijzigd of aangepast. Apparaten zoals Google Pixel hebben deze versie en je kunt het camerageluid als volgt uitschakelen:

 1. Start de Camera-app.
 2. Tik op de pijl die naar beneden wijst bovenaan je scherm.
 3. Selecteer het tandwielpictogram in het menu dat op uw scherm verschijnt.
 4. Schakel de schakelknop naast ‚Camerageluiden‘.

U kunt ook altijd de volumetoets gebruiken om het geluid uit te schakelen.

Camerageluid uitschakelen op Samsung

Met nieuwere Samsung-apparaten kunt u het camerageluid in de app uitschakelen. Volg de onderstaande instructies om het te doen:

 1. Open de Camera-app.
 2. Druk op het tandwielpictogram om de instellingen te openen.
 3. Ga naar „Sluitergeluid“ en schakel het uit.

Houd er rekening mee dat oudere Samsung-apparaten deze optie mogelijk niet hebben. Gebruik de volumetoets om het sluitergeluid van de camera uit te schakelen als je het niet ziet. Zet het volume helemaal uit of demp alleen het systeemgeluid. Op die manier blijft het geluid voor media, meldingen en de beltoon ingeschakeld.

Camerageluid uitschakelen op Xiaomi

Ga als volgt te werk om het sluitergeluid van de camera op Xiaomi uit te schakelen:

 1. Open de Camera-app.
 2. Druk op de drie lijnen in de rechterbovenhoek.
 3. Druk op „Instellingen“.
 4. Schakel de schakelknop naast ‚Sluitergeluid‘.

Camerageluid uitschakelen op Huawei

Als je een Huawei-apparaat hebt, kun je het sluitergeluid van de camera als volgt uitschakelen:

 1. Start de Camera-app.
 2. Veeg naar links om de instellingen te openen.
 3. Schakel de schakelknop naast ‚Dempen‘.

Camerageluid uitschakelen op LG

LG-apparaten hebben niet de mogelijkheid om het sluitergeluid van de camera in de app uit te schakelen. De enige manier om dit te doen, is door de volumetoetsen te gebruiken en uw apparaat in de stille, trillende of „niet storen“ -modus te zetten.

De camera aan de voorkant uitschakelen op een Android

Android-telefoons bieden niet de mogelijkheid om de camera aan de voorkant uit te schakelen zonder de hoofdcamera uit te schakelen. Als je de camera aan de voorkant wilt uitschakelen, moet je het volgende doen:

 1. Start je menu en ga naar Instellingen.
 2. Scroll naar beneden en selecteer ‚Apps‘.
 3. Druk op „Camera“.
 4. Tik op ‚Uitschakelen‘. Als deze optie grijs wordt weergegeven, selecteert u ‚Machtigingen‘ en schakelt u vervolgens de schakelaar naast ‚Camera‘.

Houd er rekening mee dat u hierdoor zowel de voor- als de achtercamera niet kunt gebruiken.

Schakel de Android-camera gemakkelijk uit

De meeste Android-apparaten hebben geen cameraluiken voor privacy, dus sommige gebruikers kunnen de behoefte voelen om de camera uit te schakelen om hun veiligheid te behouden. Omdat de camera een van de meest gebruikte functies is, kun je deze tijdelijk uitschakelen en weer inschakelen zodra je klaar bent. Bovendien kunt u de machtigingen van elke app aanpassen en de toegang tot uw camera uitschakelen om uw beveiliging te verbeteren.

Denk je dat het soms nodig is om de camera op je Android uit te schakelen? Wat zou de reden ervan zijn? Vertel het ons in de comments hieronder.

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"