Spiele

Hoe PlayStation-ontwikkelaars Sony overtuigden om games over te zetten naar pc

De overstap van PlayStation naar het toestaan ​​van zijn exclusieve mogelijkheden op pc heeft velen verrast. Voorheen beschermde PlayStation zijn IP-adres nauw, in het besef van de waarde die een sterke exclusieve line-up zou kunnen bieden aan het console-ecosysteem. Nu zijn de portalen echter open en staat PlayStation zijn belangrijkste games op pc toe, zoals vandaag het geval is God van de oorlog Vrijlating. Volgens Cory Barlog van Sony Santa Monica is deze verschuiving te danken aan de inspanningen van de PlayStation-ontwikkelaars.

Barlog zei tegen Game Informer hoe PlayStation-ontwikkelaars Sony hebben overtuigd van de noodzaak om hun exclusieve games op pc te zetten. Sony lijkt te hebben toegegeven aan het advies van ontwikkelaars in zijn studio’s, wat Barlog vergeleek met het proppen van suggesties in een ideeënbus. We stuurden zoveel suggesties voor ideeënbussen dat ze zeiden: ‚Ik ben het zat om dit allemaal te horen‘, zei Barlog. Nou, dat gaan we doen.”

GERELATEERD: Gerucht: Aankomend PlayStation-evenement in februari

Barlog zei verder dat PlayStation als bedrijf nog steeds bezig is met het uitzoeken van best practices om zijn games op pc te zetten. Er lijkt tot nu toe geen enkele strategie te zijn ontstaan, wat de gevarieerde timing en de manier waarop fans tot nu toe de PlayStation Exclusive op pc hebben bekeken, kan verklaren. Het is echter moeilijk om pc-poorten niet als iets positiefs te zien, omdat ze vaak worden geleverd met technische verbeteringen zoals ondersteuning voor ultrabreedbeeldschermen.


Afbeelding uit God of War op pc met Kratos die op het punt staat een boom om te hakken.

Voor degenen die uitkijken naar de volgende grote PlayStation-releases, heeft Barlog geen solide antwoord. Op de vraag of de God of War: Ragnarok Het komt sneller op je computer dan God van de oorlog Daarbij verklaarde Barlog eenvoudig dat hij het nog niet zeker wist en dat de beslissing uiteindelijk aan Sony ligt. Barlog merkte ook op dat het ervan afhangt of Ragnarok Het is in de eerste plaats correct gedaan, wat een impact kan hebben op de operatie.

Er zijn een paar andere nuances waar Barlog en Senior Director of Artistic Production Matt DeWald tijdens het interview commentaar op hebben gegeven, waarbij ze ingaan op enkele van de kleinere, subtielere details over de overdracht God van de oorlog voor de computer. Een van de ietwat grappige aspecten van de pc-poort is bijvoorbeeld dat gamers een Xbox-console kunnen gebruiken om deze te spelen, wat de studio ondersteunt. DeWald verklaarde dat het team zelfs pictogrammen voor de Xbox-knoppen plaatste, zodat spelers niet in de war zouden raken. Zelfs bedieningselementen worden ondersteund.

Nu zowel PlayStation- als Xbox-exclusives naar pc komen, is het platform grotendeels neutraal geworden, exclusief voor degenen die willen wachten tot games de sprong wagen. Het markeert een interessant nieuw tijdperk voor het PlayStation-merk, vooral als het zijn nieuwe games in een sneller tempo naar het platform gaat porten.

MEER: 12 fouten van God Of War (2018) God Of War: Ragnarok moet worden vermeden

bron: detective spel


servers twee weken
Fortnite-servers voor een tijdje down

Fortnite-servers worden opnieuw opgestart na een korte afsluiting, waardoor spelers vertellen dat ze geen toestemming hebben om in te loggen.

Lees het volgende

Over de auteur

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"